Rue Renwa

Own photo

Bridge over Rue Renwa / de brug over de Rue Renwa

The Rue Renwa is a small road in the Burenville neighbourhood of Liège, Belgium. It is quiet, tree-lined and has no houses on it. It connectes two residential roads to the Rue Jules de Laminne, which in turn connectes to the E25 motorway.

Rue Renwa is not a well-known road. The first few real links to it on Google are about a a man found alive with two bullets in the head, then someone who shot (photographed) all street name signs of Liège, and that’s basically it. All-in-all, a fairly common connector road in Liège.

Rue Renwa is een kleine weg in de Luikse wijk Burenville. Het is een stille weg, met bomen omzoomd, zonder woningen eraan. Het verbind twee woonstraten met de Rue Jules de Laminne, die weer aantakt op de snelweg E25.

Rue Renwa is geen bekende weg. De eerste paar links op Google zijn nieuwsartikelen over een man die er levend gevonden is met twee kogels in zijn hoofd, vervolgens iemand die alle straatnaamborden in Luik geschoten (gefotografeerd) heeft, en eigenlijk is dat het wel. Kortom, een redelijk gewone weg in Luik.

Own photo

The overgrown road which leads to the bridge from Rue Renwa

 

If you drive on the Rue Renwa towards the Rue Jules de Laminne, you make a sharp right turn and go under an overpass. Instead going straight on, in the outside of the curve, the remains of a road are visible between the weeds. If you follow that road, you go over that overpass and … hit the barrier of the Rue Jules de Laminne.

According to Le Petit Guide des Grands Travaux Inutiles from 1990, the bridge has been here for over 20 years, so in a few years it could celebrate it’s 50th year of being a citrastructuræ!.

Als je de Rue Renwa uitrijdt richting de Rue Jules de Laminne, maak je een haakse rechterbocht onder een viaduct door. Maar als je rechtdoor gaat, zie je in de buitenbocht de overgroeide restanten van een weg. Als je die weg volgt, ga je over de brug en vervolgens loop je vast op de vangrail van diezelfde Rue Jules de Laminne.

Volgens Le Petit Guide des Grands Travaux Inutiles uit 1990 lag deze brug er al 20 jaar, dus over enkele jaren kan deze brug zijn 50-jarige citrastructuræ-dom vieren!

Own photo

Go left to go over, or right to go under the bridge

Maps:

View Larger Map

Visit date / datum bezoek:

July 10, 2015

Status at last visit / status bij laatste bezoek:

Overgrown bridge, with even more-overgrown access road. / Overgroeide brug, zwaar overgroeide toegangsweg

Future status / toekomstige status:

unknown / onbekend

Source / Bron

Jean-Claude Defossé: Le Petit Guide des Grands Travaux Inutiles

Updated: March 11, 2016 — 12:28 am

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.